+++Winnaars Buurtbudget Houtwijk bekend - zie nieuwsbericht hieronder+++


Voorjaarsledenvergadering Wijkberaad Houtwijk

Bekendmaking prijswinnaars BuurtBudget Houtwijk 
 
prijswinnaarOp woensdag 27 maart 2019 werd in Zorgcentrum Houthaghe de Algemene Voorjaarsledenvergadering van Vereniging Wijkberaad Houtwijk gehouden in Zorgcentrum Houthaghe. Er kwamen allerlei belangrijke wijkgebonden thema’s aan de orde, zoals 'Duurzaamheid van woningen', 'Update wijkagenten' en 'Update wijkpreventie' en de winnaars  BuurtBudget Houtwijk' werden bekend gemaakt. Femke Beeloo-Planken (secretaris Wijkberaad Houtwijk): “Wat een fantastische avond gisteren, onze jaarvergadering. Wat een spanning en onzekerheid. En dan ook eerst luisteren naar het officiële gedeelte waarbij het wijkberaad wordt voorgesteld en opnieuw aantreedt om weer een jaar klaar te staan voor elkaar en voor de wijk. Dan ook nog de financiën van het wijkberaad doornemen en toen was het eindelijk zover! Presentator Fred Zuiderwijk en stadsdeeldirecteur Harm Benthem kregen de eer om maar liefst twee buurtbudgetprojecten in de prijzen te laten vallen!"

Tweede plaats
Het project op de tweede plaats werd het eerst benoemd: de broodcontainer! Deze container wordt geplaatst in de omgeving van de Jan Romeinstraat om het weggooien van brood in de openbare ruimte tegen te gaan. Hierdoor heeft de buurt minder last van vuil op straat en van ongedierte. Met een campagne worden bewoners geïnformeerd en gestimuleerd om de broodcontainer te gebruiken. Het brood in de container zal vergisten waardoor er energie vrij komt. In alle opzichten dus beter voor mens, dier en milieu! Deze betrokken bewoners wilden om privacyredenen niet op de foto.

Eerste plaats
Het winnende project stond ver boven alle andere projecten, een terechte winnaar! Meer buitensportmogelijkheden in het skatepark in het Bokkefortpark. Zoals een freerun- en fitnessparcours. Jong en oud kunnen hiervan gebruik maken. Door bloembollen langs de rand te planten, krijgt het skatepark meer kleur. De 14-jarige Jaiden Groenland had het natuurlijk wel gehoopt, maar dat zijn plan zou winnen...Fantastisch! Op foto Jaiden geflankeerd door zijn moeder en  Fred Zuiderwijk (links) en Harm Benthem.

Andere projecten
De gemeente Den Haag benadrukt dat de andere plannen niet onderin een la verdwijnen. Indien mogelijk, zal er te zijner tijd alsnog gekeken worden of deze plannen (deels) uitgevoerd kunnen worden. (Meer nieuws over de jaarvergadering begin volgende week!). Alle projecten en het aantal stemmen zijn te vinden op www,buurtbudgethoutwijk.nl

Foto-impressie 
Voor een eerste foto-impressie zie het foto-archief op onze website. Meer foto's volgen nog.