+++Winnaars Buurtbudget Houtwijk bekend - zie nieuwsbericht hieronder+++


Nog dagelijks auto-inbraken

autoinbraakNog steeds worden dagelijks auto’s opengebroken. Ook bij u in de buurt. De meeste auto-inbrekers hebben geen bepaalde auto op het oog, maar kijken om zich heen of ze voor hen aantrekkelijke auto’s zien. In de week van 2 tot en met 6 november houden agenten samen met scholieren, vrijwilligers en gemeenten korte confronterende preventieacties om autobezitters te attenderen op hun gedrag zodat zij minder kans lopen slachtoffer te worden.

Tips tegen auto-inbraak:

Doe uw auto altijd op slot.
Laat geen (waardevolle) spullen achter in uw auto. Zeker niet zichtbaar!
Laat het dashboardkastje open.
Verwijder de afdruk van uw navigatiesysteem op uw voorruit.
Stop de aansteker terug in de houder, nadat u deze gebruikt heeft voor uw mobiele telefoon of uw navigatiesysteem.
Laat u toch apparaten in de auto liggen? Schakel ze helemaal uit. Dieven kunnen laptops, tablets en telefoons aan de hand van het Bluetooth-signaal detecteren.
Parkeer op goed verlichte plaatsen en op plaatsen die in het zicht liggen.
Ziet u iets verdachts? Bel 112!

Het alarmnummer 112 is niet alleen voor levensbedreigende situaties. Ook in verdachte situaties kunt u 112 bellen. Zoals wanneer u verdachte personen ziet in de buurt van auto’s.

Is uw auto opengebroken?

Doe altijd aangifte als uw auto is opengebroken. Daardoor krijgt de politie steeds meer informatie over deze vorm van criminaliteit. Daarmee kan de politie beter actie ondernemen. Aangifte kunt u doen op het politiebureau, maar ook op de site van de politie.