+++Zomeruitgave Houtwijkblad met allerlei wijkwetenswaardigheden. - zie digitale versie hieronder++++++Speciale film op onze website: onze  eerste Digitale Ledenvergadering ooit - zie bericht hieronder+++Nieuw Houtwijk-archief in opbouw - zie menubalk hierboven - valt of staat met uw inbreng+++


Inbrekersgilde weer actief, ook in Houtwijk

inbrekersgildeWist u dat rond de feestdagen de meeste inbraken worden gepleegd? Bent u niet thuis tijdens de feestdagen? Geef inbrekers geen kans. U kunt zelf veel doen om inbraak te voorkomen:

  • Zorg dat het lijkt alsof er iemand thuis is. / Laat in en om het huis licht branden. / Gebruik een tijdklokschakelaar. / Leg kostbare spullen uit het zicht. / Controleer of alle ramen en deuren dicht zijn en draai deze ook op slot. Ook als u maar even naar buiten gaat om, bijvoorbeeld, uw buren een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Verdachte situatie? Bel direct 112

Blijft u tijdens de feestdagen thuis? Let dan naast uw eigen woning ook op die van de buren. De politie kan onmogelijk overal zijn.  Zo valt het u waarschijnlijk direct op wanneer er iets niet in orde is in of rondom de woning van uw buren tijdens hun afwezigheid.

Bel 112 als u iets verdachts ziet. Onthoud het signalement van de persoon en eventuele bijzondere kenmerken qua kleding en vervoermiddel. Deze informatie is van groot belang om een verdachte te kunnen opsporen.