+++Zomeruitgave Houtwijkblad met allerlei wijkwetenswaardigheden. - zie digitale versie hieronder++++++Speciale film op onze website: onze  eerste Digitale Ledenvergadering ooit - zie bericht hieronder+++Nieuw Houtwijk-archief in opbouw - zie menubalk hierboven - valt of staat met uw inbreng+++


Studie nieuwe bestemming voor Vredestein-gebouw

vredesteingebouwEen jaar geleden heeft Wijkberaad Houtwijk het initiatief genomen om - met steun van Stadsdeelkantoor Loosduinen en in samenwerking met de Van Herk Groep - een studie te laten uitvoeren naar de mogelijkheden voor een nieuwe invulling van het al enige jaren leegstaande voormalige Vredestein-gebouw, ook wel bekend als 'het  Azivo-gebouw’, aan de Oude Haagweg. Klik hier voor de presentatie met het resultaat van de studie, zoals deze aan de leden van Vereniging Wijkberaad Houtwijk (dat zijn in principe alle Houtwijkbewoners) op de Algemene Ledenvergadering van 29 maart 2017 werd gepresenteerd. 

Context
Het is van belang om deze studie in de volgende context te plaatsen:

1. Het gaat om een studie, dus het is geen concreet plan.
2. Het resultaat werd positief ontvangen door zowel Wijkberaad Houtwijk als de eigenaar van het pand, de Van Herk Groep.
3. Het is aan de eigenaar van het gebouw om verantwoordelijkheid te dragen voor de daadwerkelijke invulling van het terrein met gebouw.
4. Wijkberaad Houtwijk hecht bijzonder veel waarde aan de uitvoering van de in de studie voorgestelde thema's ’Duurzaamheid’, ’Connect&share’ en ’Vredestein als merk’. En ook aan het feit dat het gebouw wordt ingevuld zowel met woningen die toegankelijk zijn voor iedereen (dus ook mindervaliden) als met werkruimtes (ateliers) voor kleine bedrijven, omdat dit ten goede komt aan de interactie tussen het gebouw en de buurt als geheel.

Meer informatie
Mocht u naar aanleiding van deze studie vragen hebben, dan kunt u deze stellen aan Wijkberaad Houtwijk, te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..