under construction

Parkeren/ontsluiting HagaZiekenhuis

Er is parkeeroverlast ontstaan voor bewoners van Houtwijk in het woongebied achter de Escamplaan, nabij de Leyweg. Parkeeroverlast door personeel van het ziekenhuis, maar ook door bezoekers en werklieden die aan de herbouw van het ziekenhuis zijn begonnen. Er zijn plannen voor bouw van een 700 woningen en betaalde parkeergarages voor personeel, nieuwe bewoners en bezoekers.

Men heeft plannen de Escamplaan vanaf de Houtwijklaan in twee richtingen open te stellen richting het Hagaziekenhuis. De bussluis zal worden verlegd nabij de kruising van de Escamplaan met de Albert Schweitzerlaan. Het verkeer komende vanaf de Escamplaan en de kruising van de Leijweg, zal gedwongen worden de woonwijk in te rijden via de Albert Schweitzerlaan. Duidelijk is dat de bewoners, in verband hiermede, inspraak willen krijgen in het bestemmingsplan van de gemeente.

De plannen rondom en in het gebied worden gepresenteerd in het "Stedenbouwkundig Kader Escamp" dat   u hier kunt downloaden en kunt lezen.

Stedenbouwkundig plan (pdf, 9216 kB)

De werkgroep wil de grieven van de bewoners inventariseren in een enquete, die onder ongeveer 350 woningen in de directe omgeving in Houtwijk zullen worden verspreid. De werkgroep zal de spreekbuis worden richting HagaZiekenhuis en de gemeente. De presentatie kunt u hier (PDF, 3040 kB) downloaden. U kunt met de werkgroep communiceren per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.